Complementaire zorg in het licht van de Bijbel

gezond en weldoen introductie nieuwe opleiding voor christencoaches  OUDEWATER - Gezond & Weldoen, de organisatie voor gezondheidscoaches met een missie, verzorgt op dinsdag 4 februari een introductiebijeenkomst over een nieuwe opleiding in het aanbod, namelijk Complementaire zorg in het licht van de Bijbel.

De opleiding is bedoeld voor christencoaches, gezondheidsprofessionals en leefstijlcoaches die vanuit bijbelse basisprincipes hun vak willen uitvoeren en cliënten op bijbels verantwoorde wijze willen begeleiden en coachen. De opleiding Complementaire zorg in het licht van de Bijbel wordt in voorjaar van 2020 gegeven. De introductiebijeenkomsten zijn bedoeld om belangstellenden vooraf kennis te laten maken met de hoofdlijnen en de opzet. 

Totale mens

 “De introductiebijeenkomst is  leerzaam, prikkelend en zullen beslist doen smaken naar meer,” aldus Rosaline Ratering McDonald, de oprichtster van Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl). Gezond & Weldoen is gespecialiseerd in opleidingen en studiedagen voor leefstijl en leefstijlcoaching vanuit bijbelse basisprincipes. 

“Leefstijlcoaching heeft te maken met het aanleren van gezondere keuzes en blijvende gedragsverandering. Daarbij is altijd de totale mens, ziel, geest en lichaam,  betrokken. Seculiere opleidingen gaan daarin mee, maar gaan wat ziel en geest betreft – áls ze dat  onderscheid al maken - niet per definitie uit van bijbelse waarheden. 

Met de opleiding Complementaire zorg in het licht van de Bijbel, willen we helderheid geven over de oorsprong van bepaalde complementaire of alternatieve behandelwijzen en bijbels geïnspireerde alternatieven aanreiken. Waar het om gaat is dat God de Schepper de eer krijgt die Hem toekomt en dat wij erop vertrouwen dat Hij als liefdevolle vader het beste met ons en onze cliënten voor heeft. Soms betekent dat heel duidelijk: grenzen stellen en niet meegaan in wat seculier gangbaar is ten aanzien van bijvoorbeeld diepe ontspanning, zoals  yoga of reiki. Maar dan moet je als christencoach wel weten waaróm en ook wat bijbelse alternatieven zijn voor de gewenste ontspanning.”

Thema’s 

De opleiding Complementaire zorg in het licht van de Bijbel is samengesteld vanuit een Bijbels begrip van gezondheid naar geest, ziel en lichaam en wordt gegeven door Gerard Feller van de stichting Promise te Oudewater. “Gezondheid is een complex onderwerp dat naast geestelijk leven onlosmakelijk verbonden is met lichamelijke, mentale aspecten en sociaal-maatschappelijke participatie alsook het dagelijks functioneren,” aldus Gerard Feller.

De belangrijkste thema’s zijn: Bijbels holistische visie op gezondheid;Complementaire geneeswijzen en Bijbelse alternatieven, introductie van het Life Model en een kennismaking met pastorale vaardigheden. Naast de theoretische achtergronden wordt in de cursus aandacht gegeven aan praktische vaardigheden zoals:  adem- en ontspanningsoefeningen, gebed, communicatietraining en het belang van netwerken. 

Data en kosten

De opleiding in 2020 bestaat uit 4 lesdagen en thuisstudie middels een digitale leeromgeving met opdrachten. De data zijn onder voorbehoud op dinsdagen van 10 tot 17 uur, op 3 maart, 17 maart, 31 maart en 14 april. De kosten van de opleiding bedragen 495,- excl. btw. De studiedagen kunnen modulair gevolgd worden; losse studiedagen kosten 155,- euro ex btw.

Wilt u de introductiebijeenkomst In 2020 bijwonen mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De kosten bedragen 25 euro p.p., incl. koffie/thee. 

Locatie: Stichting Promise, Lange Burchwal 80, 3421 SM Oudewater.


Share:Del.icio.us!Facebook!Google!Live!Yahoo!

Categorie: Activiteiten